Sopa de pedres

Engruna Teatre

🤍 Sopa de Pedres és la història de l’Alma, una nena que ha de fugir del seu país perquè veu com al cel en lloc de volar-hi estels un dia hi arriben els avions. És l’emigració explicada per i per a infants.

El vestuari de Sopa de pedres va ser un procés de creació preciós. La feina incluïa el vestuari de l’Alma, la titella i de les dues actrius, que sobre l’escenari actúen, canten, toquen instruments i a més manipulen la titella.

L’Alma és una viatgera que ha d’abandonar casa seva i el seu país per fugir de la guerra, i que fa una travessa llarga i perillosa. Però segueix sent una nena.

El seu vestuari és aventurer: un peto de pana, per les inclemències del temps, per què és un teixit resistent, però un peto, que és una peça molt infantil, amb un imaginari molt determinat, carregat d’informació. El pedaç del genoll ens recorda que les criatures, sovint es rasquen els genolls.

La samarreta havia de tapar una mica la zona del coll, per què no fos tan evident l’engranatge que li permet els moviments. Així que un coll mig alt ens va semblar ideal també per emprendre un viatge així. Però el teixit escollit és suau, de doble cara, és un teixit que fàcilment es podria utilitzar per fer roba de nadó: la innocència més absoluta.

El vestuari de les dues actrius havia de ser versàtil, ja que al llarg de l’obra han de passar desapercebudes quan fan de manipuladores, però alhora, representen un munt de personatges diferents que caracteritzen afegint només un complement. 

Per això vam optar per treballar amb un color gris fosc, que s’integrés molt en la foscor escènica quan calgués, però amb alguns detalls de color de la gama que conforma l’escenografia: els colors càlids que van entre el groc i el granat i morat, i els tons freds; turqueses i blavosos. Vam voler que tingués certa inspiració en països llunyans, sense que fos determinant ni evident.

Tenen una cinturilla amb molt de protagonisme: per amplitud i per color, el pantaló té els camals oberts, i ajuden a crear moviment quan es mouen per l’escenari.