Qui soc

Soc la Núria

Quan em pregunten què soc em costa resumir-ho. Em dedico a la costura, en un sentit molt ampli, ja que m’encanten totes les branques que la conformen. Des del disseny, la recerca i la investigació, passant pel patronatge i fins la costura pura i dura.

Al llarg de la meva carrera he fet diferents coses relacionades i no relacionades amb la costura, però al final, totes m’han portat a ser on soc.

Vaig estudiar la diplomatura d’Educació Social i m’hi vaig dedicar durant més de deu anys. Alhora vaig estudiar un Cicle de Grau Superior d’Estilisme d’Indumentaria, que és el que em va obrir les portes de bat a bat a aquest nou món. A partir d’aquí he desenvolupat diversos projectes personals relacionats amb la costura, sola i acompanyada.

Em vaig especialitzar en Moda Sostenible, creant el 2014 Art and Seams, una marca pròpia amb criteris de responsabilitat ètica i ecològica, treballant exclusivament amb teixits ecològics i fent tota la producció de forma responsable i de proximitat.

Vaig estudiar una especialització universitària de patronatge i al 2021 m’he matriculat a un Master de Disseny i Realització de vestuaris escènics.

Tot això m’ha portat a l’actualitat. 

Art and Seams, ara mateix és el paraigües que em permet desenvolupar allò que m’agrada.

Tinc la meva pròpia botiga on vendre els productes que faig, que són puntuals, al marge de temporades i col·leccions.

Faig vestuaris escènics, des de zero i fins al final del procés. Vestuaris que s’adapten a les necessitats de cada companyia, a nivell de disseny, d’especialització, de pressupost…

Sempre amb el meu filtre de sostenibilitat, intento ser coherent; tirar de segona mà, restes tèxtils, restes d’estocatge, recuperació, transformació…

M’encanta compartir el treball de creació amb les companyies i les professionals de cada sector, i sobretot el repte que suposa cadascun dels projectes.

Se’m dona força bé ensenyar el que sé, així que des de fa més de 5 anys em dedico a fer classes. Tinc grups regulars de costura aptes per a qualsevol nivell, tan si comences com si vols perfeccionar tècniques o projectes. També faig classes personals amb les que em puc adaptar completament a les necessitats de qui les demana. En aquest cas podem aprofundir amb el patronatge, que és la meva gran passió, o desenvolupar un projecte personal concret.

M’encantarà que vegis la meva feina, i que em contactis per a qualsevol projecte que tinguis al cap.