Com treballo

Per crear un vestuari segueixo diferents passos que m’ajuden a arribar a un resultat òptim.
Tots i cadascun d’ells té el mateix valor i importància.

Investigació

De què va l’obra i quins temes tracta?
On i quan està passant?
Qui són els personatges, què representen, quin és el seu caràcter i evolució en la història?
Com es relacionen amb els altres personatges?
Tenen alguna característica física que els defineix?
Quines persones representen aquests personatges i quines especificitats tenen?

M’encanta endinsar-me en mons desconeguts i capbussar-me en allò que em suggereix un concepte, una paraula, un moment històric.

La creativitat pot tenir com a punt de partida qualsevol detonant: els color d’un embalatge, l’estampat d’un paper de paret, un personatge històric, o la definició filosòfica d’un concepte.

Disseny

A partir del text, de les converses i de la meva investigació, hi ha unes primeres propostes de disseny i estilismes genèrics per personatges.

En aquest punt és molt interessant la interacció entre els diferents professionals de l’equip artístic, per què tot està connectat i tot ha de dialogar damunt l’escenari.

Gairebé mai són propostes definitives, tot i que potser algun tret característic, alguna peça, color o silueta es mantindrà fins la proposta final. Però aquí hi ha una posada en comú, i normalment es donen variacions, canvis, noves definicions dels personatges,… que porten a reenfocar la proposta.

Estilismes

La proposta final són els estilismes concrets de cada personatge; de cap a peus.

Els estilismes inclouen totes les peces que ha de vestir l’actor o actriu en sortir a escena, i aquest conjunt reforça i ajuda a definir el caràcter i el paper del personatge en la història.

Transformació, patronatge i confecció

Les peces necessàries per cada personatge es produeixen de la manera més adequada i eficient en cada cas.

Per la meva formació i “sensibilitat” ambiental, sempre proposaré el que cregui més adequat per l’obra i més sostenible a tots nivells.
Si podem trobar peces de segona mà que funcionen les farem servir, si les hem de produir expressament i a mida també, podem adaptar peces existents i transformar-les o customitzar-les. Si puc triar utilitzar teixits en estocatge ho prioritzaré.

Sóc dissenyadora, patronista i jo mateixa confecciono totes les peces.

Durant aquest procés compartirem la posada en escena i anirem ajustant el que calgui per tal que el vestuari funcioni a la perfecció.

Acabat i manteniment de les peces

El disseny i la producció no acaba amb la peça feta, ja que a vegades cal fer algun tipus de tractament a les peces per adaptar-les a les necessitats del text; desgastat, envelliment, tractament…

La indumentària dels personatges parla de la seva història, i l’ha de reflectir.

Per altra banda, si al llarg del rodatge de l’espectacle cal fer arrenjaments o manteniment també me’n puc encarregar.